zondag 18 november 2012

Jurkje in drievoud
Het Hema jurkje gemaakt in 3 voud, 2 voor de dames uit Baarn en ook een voor mijn eigen dochter.
Patroon: Hema shirt met zelf aan getekende rokdeel.
Hij is voor meis iets op de groei, zal kan haar handen er nog mooi in verstoppen.


4 opmerkingen:

 1. mooi hoor! Heb ze zelf ook al eens gemaakt. De eerste met een katoenen rokgedeelte maar de latere varianten met tricot.
  Het lijkt erop dat jij ook katoen hebt gebruikt. Maar zijn de jurkjes bij jou wel goed aan te trekken zo? Mijn ervaring was dat die met het katoenen rokgedeelte bijna niet over borstkas en buikje getrokken kon worden. Ben benieuwd! Misschien doe ik iets verkeerd?? Heb ook al gedacht om misschien een maat groter shirt te kopen, of juist de jongensvariant die niet getailleerd is...? Geen idee! Heb je tips, ik heb nog zoveel katoentjes liggen die geschikt zouden zijn. Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maak het rok gedeelte van katoen. Ik meet van het kind wel goed het borst gedeelte na, meestal doe ik omtrekt + 6 cm, dan betekend bij het aan elkaar naaien dat je de tricot van het shirt uit moet rekken. Het blijft wel een jurkje die aan moet doen met je armen omhoog, 'smorgens aan en 's avonds uit en niet met de gymdagen. Mijn ervaring is dat hij met een katoen rok gedeelte veel mooier valt (ook al tricot varianten gemaakt, maar die lijken al snel strand jurkjes). Succes!

   Verwijderen
 2. Dank voor de tip! Als je het zo doet wordt het idd al wijder denk ik.
  Met tricot doe ik het ook weleens door de boord van het shirt die ik eraf heb geknipt weer te hergebruiken onderaan het rokgedeelte. Zo krijg je een beetje een ballonjurk effect, ook wel geinig. En de meiden vinden het geweldig, want met legging draagt het super!

  BeantwoordenVerwijderen